Vyöhyketerapia

Mitä vyöhyketerapia on? 

Vyöhyketerapia on tehokas hoitomuoto, jolla hoidetaan terveyttä. 

Vyöhyketerapian tavoite on kehon omien voimavarojen aktivoiminen. Keho itse parantaa itsensä; se toimii aina oikein, jos sitä avustetaan. 

Vyöhyketerapia on ikivanha, kokemusperäinen hoitomuoto, jonka avulla voidaan ylläpitää terveyttä ja kartoittaa sekä hoitaa kehon erilaisia häiriötiloja. Vyöhyketerapian tavoite on kehon omien voimavarojen aktivoiminen.  

Koko kehon vyöhyketerapiassa hoidetaan ihmistä useiden eri kehossa olevien heijastejärjestelmien kautta. Järjestelmiä on korvissa, käsissä ja jaloissa. Hoidettaessa voidaan hyödyntää useampia järjestelmiä, jolloin hoidosta tulee tehokkaampi, monipuolisempi ja laaja-alaisempi. 

Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen helpottuminen sekä unen laadun paraneminen. 

Vyöhyketerapiaa voidaan suositella hyvin monenlaisiin vaivoihin, esimerkiksi: 

* stressi, päänsärky, migreeni, verenpaine, kohonnut kolesteroli 
* yleinen väsymys, uupumus 
* nivel- ja lihassärky (esim. iskias, niska-hartiavaivat) 
* akuutit / krooniset poskiontelovaivat, allergia, astma 
* ummetus, ”laiska suolisto” 
* kuukautishäiriöt, vaihdevuosivaivat 
* eturauhasvaivat, impotenssi 
* lapsettomuus 
* unettomuus 
* koliikki 
* tulehduskierteet (esim. korvatulehdukset) 

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jota jo egyptiläisten, intiaanien sekä kiinalaisten tiedetään käyttäneen tuhansia vuosia sitten. Perinteisessä vyöhyketerapiassa on hoidettu jalkaterän, kämmenen sekä korvan heijastealueita, joihin myös mm. akupunktio perustuu.  Vyöhyketerapiassa ihmistä hoidetaan kokonaisuutena, keho ja mieli kuuluvat yhteen, ne vaikuttavat toisiinsa koko elämämme ajan, syntymästä saakka. Kairon Instituutin perustaja Antti Pietiäinen on kehittänyt modernin vyöhyketerapian ja kouluttanut Suomessa jo v. 1987 saakka vyöhyketerapeutteja. Moderni vyöhyketerapia perustuu ajatukseen, että keho heijastaa ihmisen elämänkaaren tapahtumia ja sitä kautta myös erilaisia tiedostettuja ja tiedostamattomia tunteita, joskus tunne voi ilmetä vain fyysisenä oireena  Hoito avaa kehon jännityksiä ja tukoksia, hoito palauttaa kehon oman luonnollisen tasapainon ja lisää vastustuskykyä. 

Hoito on tehokasta, rentouttavaa sekä miellyttävää ja sopii myös ennaltaehkäiseväksi hoidoksi hyvinvoinnin ylläpitämiseen kaikenikäisille, vauvasta vaariin. Myös lapsilla on entistä enemmän ja niska- ja hartiaseudun ongelmia, johtuen paljosta tietokoneiden ja  puhelimien käytöstä. Lapset ja nuoret  voivat kärsiä myös ikävästä koulukiusaamisesta, mistä seuraa ahdistusta ja stressiä.

Varaa aika netistä 24/7