Tunnevyöhyketerapia

Tunnevyöhyketerapia ® (TVT) 

Tunnevyöhyketerapia® (psykologinen vyöhyketerapia) on tunnetraumojen purkamiseen keskittyvä koko kehon vyöhyketerapia. 

Tunnevyöhyketerapia ® (TVT) on lempeä koko kehon hoitomuoto, jossa huomioidaan ihminen kokonaisvaltaisesti. Kokonaisvaltaisessa ajattelussa nähdään kehon lisäksi myös tunteiden, ajatusten ja tunneperimän vaikutus hyvinvointiimme.  

Tätä kaikkea hoitamalla voivat mieli, tunteet ja keho avautua toimimaan tasapainossa ja harmoniassa keskenään ja opimme ymmärtämään itseämme ja tunteitamme paremmin.  

Tunteet ja keho ovat molemmat osa sinua, niitä ei voi erottaa, ne vaikuttavat toisiinsa. Mieti omaa reaktiotasi nähdessäsi taas sen ärsyttävän tyypin, kulmasi menevät kurttuun, hartiat jännittyy, hengitys tihentyy…

Menetelmä pohjaa elämänkaariajatteluun, jonka mukaan kaikki elämän tapahtumat ja tunteet jäävät elämänkaareen perustuvaan tunnemuistiin, joka noudattaa 18 vuoden rytmiä. Keho on tunteiden ja elämänkaaren heijastuma ja sen muistia avaamalla kehittyy ihmisen, jatkuvasti muuttuva identiteetti elämänkaarivaiheittain. Jos menneet tapahtumat ovat olleet traumaattisia, niiden uudelleen kokeminen ja tiedostaminen vapauttaa niistä ja ohjaa ihmisen löytämään aidon, jatkuvasti kehittyvän itsensä. Tässä käytetään apuna tunneprosessointia.  

Tunnevyöhyketerapiahoito on rentouttavaa koko keholle tehtävää painelua tai hierontaa, jossa etsitään ja avataan hellästi vyöhykeradoilta kehon muistiin jääneitä, ehkäpä jo unohtuneita tunteita, tukoksia. Näin aktivoidaan kehon omat parantavat voimat sinun käyttöösi. Hoidossa käydään myös läpi kehon heijasteita klassisista vyöhykejärjestelmistä kuten jalkaterästä, kämmenestä ja korvasta. Hoito auttaa palauttamaan yhteyden omiin kokemuksiin ja tunteisiin, vähitellen lukot aukeavat ja voit yllättäen huomata suhtautumisesi muuttuneen joitakin asioita kohtaan.

Varaa aika netistä 24/7